Läs detta innan du bokar.

 

Våra regler för bokning och avbokning baseras på de regler som Hotell och restaurangnäringens huvudorganisation i Danmark, Finland, Island, Sverige och Norge har enats om att bör gälla som allmän branschpraxis i förhållandet mellan hotellgäst och hotellet:

1. Bokning och bekräftelse
En bokning av gästen blir bindande både för hotellet och gästen när bokningen bekräftats av hotellet, vilket kan ske både muntligt och skriftligt.

2. Incheckning och utcheckning
Om inte annat överenskommits är det incheckning mellan 16.00 och 18.00. Utcheckning sker senast kl 11.00. Vi ber er att hålla dessa tider. Är det omöjligt, vänligen kontakta oss.

3. Avbokning och utebliven ankomst.
Ersättning för rum som inte utnyttjats beräknas enligt följande praxis:
Om gästen uteblir utan att ha avbokat rummet (=NO show), betalar gästen ett dygnspris för varje bokat rum. Avbokning ska ske senast sju dagar före ankomst. Sker avbokning efter denna tidpunkt betalar gästen ett dygnspris för varje bokat rum.

4. I stugan och lägenheterna gäller speciella regler. Gästerna städar själva, frukost ingår inte, sängkläder och handdukar ingår inte. Både frukost och sängkläder kan köpas till på plats.

5. Vi tar emot både kontanter, swish och kontokort som betalning.

6. Extrasäng kostar 300:- per person och dygn. Då ingår sängkläder, handdukar och frukost. Alla personer från 7år och uppåt kostar 300:- extra även om de sover i gemensam säng.

7. På grund av risken för allergier kan vi inte ta emot husdjur.

8. Gäster som bokar tre nätter eller mer måste betala en bokningsavgift direkt efter bokningen för att bokningen ska bli gällande. Bokningsavgiften är samma summa som för en natt. Denna avgift återfås om bokningen avbokas i tid enligt ovan.

9. Har du matallergi vänligen meddela oss i samband med bokningen.