Om Elisetorp och Österlen

Välkommen till oss! 

Elisetorp är en gammal liten kringbyggd Skånegård som varit drivits som lantbruk för länge sedan. Gården ställde om till fruktodling och denna har vi drivit under flera år för att nu inrikta oss på Bed & Breakfast och keramik. Som gäst hos oss har du vidunderlig utsikt över våra äppelträd, Stenshuvuds nationalpark och havet och om du har tur kan du även få en glimt av Bornholm direkt ifrån ditt fönster.

Här kan sitta med gräset mellan tårna i vår äppelodling och dricka ditt morgon kaffe i ackompanjemang med sommarfåglarnas sång. På gården kan du även besöka ett krukmakeri, här kan du följa krukorna från drejning till färdig produkt. Det finns även en butik här, se mer på www.sagakeramik.se I keramikverkstaden finns det möjlighet att prova på att dreja. Vi har gratis utlåning av cyklar för kvällen och gratis WIFI.

Vi har en matsal där gästerna äter frukost. Där kan man även sitta på kvällen om man vill umgås eller äta lite medhavd mat. Vi har kaffe, the, micro, kyl och porslin som gästerna får låna.

Vi har både Bed & Breakfast rum, lägenheter och en stuga. Samtliga rum har egen dusch och toalett. Så här ser det ut i en lägenhet:

Bäddsoffa i allrum
Sovrum
Kök i allrum
Dusch och toalett


                                                   Här är lite bilder från ett Bed & Breakfast rum:

Alla rum har egen ingång direkt från gårdsplanen. På gårdsplanen kan man sitta och ta en fika, äta en god glass eller läsa en bok.

Gårdens katter kanske kommer och hälsar på dig?

Vill du hellre koppla av på trädäcket mitt i söderläge kanske du kan se på hur de små lammen jagar varann över kullarna.

Den lilla stugan ligger för sig själv ett stenkast från resten av byggnaderna. Här kan man få vara för sig själv med egen parkering och eluttag om man kommer med elbil. Stugan har ett litet pentry med platta, vask och kyl. Det finns också kaffekokare, porslin och husgeråd.

Från väster

Vi tycker mycket om djur, natur och växter. Våra kära höns gör allt för att lägga ägg till frukosten. Eftersom dom går ute och äter vad dom kommer över så är äggen gula och goda. Prova själv!

I trädgården blommar det och både fjärilar, bin och andra insekter surrar runt.

Det tar cirka 15 minuter att promenera till stranden. Det är en vacker långsträckt sandstrand med kristallklart friskt vatten. Maneter, och tång finns nästan aldrig här.

Stenshuvuds nationalpark, ev av Sveriges vackraste och mest besökta ligger granne med oss. Det finns olika naturtyper, allt från platta slätter till själva berget.

Bilderna som är tagna i mitten på oktober 2017 visar även hur vacker hösten är här:

Vissa träd har plats för hela benet….

I parken finns även kärret. Det är lite trolsk stämning. Man undrar vad som kommer upp ur det mörka spegelblanka vattnet….

De flesta väljer att komma hit på sommaren. Naturen här i Skåne är fantastisk även resten av året. Här är lite mera bilder från andra årstider. Alla bilder är tagna här:

Katterna är en stor del av vår familj och ger oss många trevliga stunder tillsammans.

Däckat över pappren…..
Sömnig, snart läggdags!
Så där ja, mitt i rabatten
Inte alla som är trötta!

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Vare sig du kommer på cykel, bil eller vandrandes kommer du att befinna dig mitt i ”smeten”. Med Elisetorp som utgångspunkt för din upptäcksfärd på Österlen har du nära till havet, nationalparken, konsthantverkare, konstnärerna, golfbanor, islandshästar och god mat. Antingen du kommer för att studera lövgrodor, få din hand spådd av damen på Kiviks marknad, besöka konstrundan eller bara få sand mellan tårna och känna vinden i ditt hår så erbjuder Elisetorps Bed and breakfast detta inom ett kort gångavstånd. Vill du veta mera vad du kan göra häromkring, besök gärna turistinformationen i Simrishamn eller deras hemsida, http://www.visitystadosterlen.se/gora Du kan också titta på dessa sidor som tar upp många intressanta och roliga upplevelser: www.arrivalguides.com/sv/Travelguides/Europe/Sweden/Osterlen/doandsee, http://utflyktskane.com/category/osterlen/,